Vedete autohtone vs oameni cu talent

Drama zilei la TV: copiii canta mai bine decat „vedetele cu talent”! O tanara studenta canta mai bine decat Adela Popescu, iar o pustoaica de liceu canta mai bine decat Alexandra Ungureanu. Pai e normal daca ai banul in buzunar sau daca tati te-a sponsozirat de-a lungul anilor, ai ajuns si tu undeva sus, cu statutul de vedeta, asaltata pe strada de fani indobitociti.

Se pare ca traim in lumea in care vedete ce apar la televizor canta atat de jalnic incat trebuie sa avem nervi de otel ca sa putem sa ne multumim cu firavele impulsuri de talent. La urma urmei nimeni nu zice nimic, dar atunci cand vezi clar o comparatie, cum am vazut eu zilele trecute, e imposibil sa nu fii revoltat impotriva muzicii romanesti.

La emisiunea „O data in viata” de pe TVR, o emisiune realizata in limita bunului simt, au fost invitate trei pipite: Alexandra Ungureanu, tipa blonda de la HiQ de care chiar nu mai stiam ca exista si Adela Popescu, aaaa si sa nu uitam de micuta Nicole Cireasa care se pare ca nu stie sa cante prea bine in romana oricat de mult ar duce-o vocea. Invitatii trebuiau sa danseze si sa cante muzica populara.

Cand intra HiQ in scena s-a declansat o maimutareala toatala ca nici dupa repetitii (care cred eu ca au fost facute in prealabil) nu au fost in stare sa faca pasii unei hore. Tragedia e cu atat mai mare cu cat unul dintre trupeti a si zis: „ne opreste lumea pe strada azi maine si ne intreaba cum de avem succes, ca noi nici nu stim sa dansam, nici nu stim sa cantam”. Eu ma intreb daca  au succes si in fata cui. Dar ma mai intreb si daca i-a oprit cineva pe strada si i-a intrebat cat e IQ-ul lor. Eu sincer nu as rosti un adevar incontestabil in cadrul unei emisiuni.

Cand sa cante Alexandra cu Crushul ei, s-a declansat o alta nebunie. Toata lumea ii zice in emisiuni ca e frumoasa, dar eu nu vad decat un zid mare de pudra si fond de ten, lipsa de ochi si buze pictate. Iar sub zidul ala mare se acund multe defecte, de cred ca nici ea saraca nu mi vrea sa le vada. Ori a facut un pact cu cei din jur sa-i spuna ca e frumoasa ca sa ii creasca self esteemul, ori a semnat contract cu toata lumea sa cante pe laude mincinoase.

Adela Popescu e alta minciuna, o cantareata cu talent inconfundabil si transparent pana la refuz, la fel de fada ca si vocea ei. Dar va spun cand au intrat pustoaicele alea in scena si au inceput sa cante live, mi s-a incretit pielea si mi s-a sculat si parul pe mana, n-am putut sa cred ca se aude asa ceva live.

Dar trebuie sa ne multumim cu ce primim si sa inchidem gurile frumusel ca la urma urmei, n-om fi noi mai buni. Ce mi-a mai placut la nebunie a fost si micuta Nicole Cireasa care saracuta nici nu stie sa mai pronunte bine cuvintele in romana de cand canta si ea o piesa in engleza, ca tot are un accent asa „americanesq” incat nici populara nu i se mai lipeste de limbuta ei flamanda de succes.

Si uite asa ca am criticat putin si muzica romaneasca. Apropo, Paula Seling a fost pentru mine o cantareata de exceptie, insa in momentul in care am auzit-o si pe ea cu populara in glas, m-am gandit ori ca si-a pierdut glasul cumva, ori ca doamne fereste, saraca nu l-a avut niciodata.

Ma uit la emisiunea cu pricina pentru ca refuz sa imi pun cablu TV ca si asa nu am ce vedea, iar fara cablu prind numai TVR-ul. Macar aici mai vezi incercari barbare de a face ceva bun.

 

 

FacebookGoogle+Twitter