Sistemul imunitar este afectat de obieciurile noastre

Sistemul imunitar ne ajuta sa luptam mai usor cu raceala sau gripa si cu tot felul de microbi si bacterii

Mentinerea in stare de functionare normala a sistemului imunitar este destul de simpla, trebuie sa avem grija la ce mancam, la ce fel de stil de viata avem, cum anume luam anumite medicamente. Totusi sunt si multe obiceiuri zilnice pe care nu le respectam si care ne pot slabi sistemul imunitar si care ne fac mai mult rau decat bine.

Ce nu trebuie sa facem ca sa fim sanatosi?

Primul lucru ce poate dauna sistemului imunitar este deshidratarea. Daca nu bem 8-10 pahare de apa pe zi sistemul imunitar nu va putea lupta cum trebuie cu toti microbii si toate bacteriile. Doar suntem 70% apa asa ca avem nevoie mare de apa ca sa fim sanatosi.

Al doilea obicei gresit din fiecare zi care ne poate slabi sistemul imunitar este consumul prea mare de fast-food. Mancare plina de ulei, condimente, lucruri ce favorizeaza depunerea de toxine si grasime. Obezitatea si afectiunile cardiovasculare, bolile care pot porni de la un sistem imunitar slabit, iata doar cateva efecte ale fast-food-ului. Spalatul zilnic si igiena personala trebuie sa fie foarte bine facute pentru a ne feri de probleme cu sistemul imunitar.

Bolile bacteriene se inmultesc si ajung sa afecteze tot mai multa lume, din toate categoriile de varsta. Infectiile si microbii care ajung usor sa dezechilibreze sistemul imunitar pot patrunde in organism foarte simplu daca neglijam spalatul pe maini si folosirea de produse de calitate, antibacteriene puternice. Nu in ultimul rand, ca sa avem sistem imunitar puternic trebuie sa fim stresati cat mai putin. Se stie ca atunci cand suntem stresati in corpul nostru se elibereaza o cantitate considerabila de cortizol. Atunci cand avem mai mult cortizol in organism suntem predispusi la infectii si afectiuni destul de periculoase. Sistemul imunitar este atacat si el si nu prea putem sa mai ne aparam asa cum trebuie impotriva diverselor boli aparute pe parcursul existentei noastre.

FacebookGoogle+Twitter