Selectia prietenilor

Mi se pare normal sa fim selectivi cu oamenii pe care ii avem in viata noastra, deoarece acestia sunt oamenii care ne formeaza, de aceea trebuie alesi cu atentie. Ultimul an am avut o prietenie foarte stransa cu o prietena cu care ne-am apropiat foarte repede. A fost o prietenie frumoasa, cu foarte multe momente interesante, cu destainuiri, discutii lungi etc.

Este de cele mai multe ori dificil sa accepti ca unii oameni se schimba, pentru ca noi avem o perceptie gresita asupra schimbarii celorlati asociindu-o cu ceva negativ. In aceasta situatie pot sa spun ca eu am fost omul care s-a schimbat. Multe concepte cu cunoscut o schimbare radicala in viata mea, am inceput sa vad altfel unele lucruri si sa-mi fac alte planuri.

Uneori mi se pare o absurditate principialitatea, mai ales cand aceste principii sunt nefondate. De exemplu, eu sunt omul care in urma unei certe o sa caut mereu o cale spre a mai discuta cand se linistesc spiritile, pentru ca mi se pare normal sa se clarifice lucrurile si nu am o problema cu a incepe prima discutia, am o problema, insa, cu oamenii care nu incep primii o discutie de acest gen din principiu.

Relatia mea cu aceasta prietena a inceput sa treaca printr-o perioada din ce in ce mai dificila, cu multe certuri, neintelegeri din motive absurde. Personal, am trecut deja peste perioada in care incercam sa pastrez o relatie de prietenie, din simplul motiv ca aveam nevoie de un prieten pentru a nu ma simti singur, de aceea nu am simtit o frica in a pune capat prieteniei noastre. A durat mai mult pana a venit acest moment, deoarece, inevitabil te obisnuiesti cu o persoana si amintirea intelegerii dintre voi nu te lasa sa renunti asa usor.

In ultima perioada mai multi prieteni au iesit din viata mea si cred ca este o selectie naturala a oamenilor care raman alaturi de tine in functie de etapele de dezvoltare prin care treci. Ma simt mandra ca am reusit sa ies fara regrete din aceste relatii de prietenie si sa ramanem intr-o relatie normala, acceptand fiecare ca este ceva firesc ca oamenii sa se schimbe si sa plece din viata noastra.

FacebookGoogle+Twitter