Povesti nestiute ale copiilor – supravietuitori de pe Titanic

Millvina Dean. Millvina avea doar doua luni in timpul voiajului fatal cu Titanicul. Era cel mai mic pasager de pe nava gigantica. Se muta cu familia un SUA si era la clasa a III-a pe Titanic. In noaptea care a intrat in istorie ea, mama, fratele au fost urcati in barca de salvare si au ajuns cu bine in New York. Ea este ultima supravietuitoare de pe Titanic, a murit in 2009, a ajuns pana la 97 de ani. A spus povestea in fiecare an al vietii si a devenit celebra, dar ne-a ajutat sa ne amintim mereu ce tragedie a fost pe Titanic in Atlantic.
Mary Conover Lines. Mary avea 16 ani si se afla pe Titanic cand tragedia a lovit necrutator. Calatorea alaturi de mama sa si urmau sa ajunga in SUA ca sa mearga la absolvirea de la facultate a fratelui lui Marry. Cand nava a lovit aisbergul cele doua erau la receptie. Imediat au mers pe punte si s-au urcat intr-o barca de salvare. Pe punte era numai gheata de la ghetar, bucati mari si mici, dar au reusit sa ajunga cu bine la barci. Ea a povestit cum echipajul navei era foarte calm si ajuta pe toata lumea sa se urce in barci, asta cu toate ca toata lumea avea sa moara in noaptea aceea. De asemenea fata a asistat de la distanta la scena scufundarii, fiind suficient de departe de nava pentru a nu auzi tipetele infioratoare ale celor care urmau sa moara.
Jack Thayer. Noroc extrem si extrem de emotionanta. Asa s-ar caracteriza povestea supravietuirii lui Jack. Avea 17 ani cand Titanicul a fost lovit de aisberg. Calatorea cu parintii sai si isi facuse niste prieteni si pe vas. In acea noapte Jack si prietenii sai au fost despartiti de familie si au trebuit sa se duca singuri la barcile de salvare. Nu au fost lasati sa urce in nicio barca si au urmarit terifiati cum ultima barca e lasata la apa. Impreuna cu prietenul sau au sarit in oceanul inghetat. Jack nu si-a mai vazut prietenul dupa saritura. Cand a lovit apa inghetata Jack a fost tras de vartejul aparut la scufundarea navei si era sa se inece. A ajuns totusi la suprafata apei si aici a intervenit norocul extrem. A iesit chiar langa o barca care se rasturnase. Impreuna cu 28 de pasageri salvati au tinut de marginile barcii si s-au salvat.
Eva Hart. Fetita avea sapte ani in ziua tragediei. Calatorea alaturi de mama sa si de tatal sau si se afla la clasa a II-a. Mama si fiica sa au ajuns pe o barca de salvare si au supravietuit, tatal a fost pierdut in apele reci ale oceanului. Dupa tragedie fata a vorbit ani la rand despre ce a insemnat scufundarea Titanicului si cum a fost, cum au scapat oamenii. A calatorit toata viata chiar si pe mare, ocean, dovedind ca nu se teme de calatoriile lungi pe apa. Chiar daca au trecut prin tragedii asemanatoare oamenii trebuie sa isi traiasca viata in continuare, fara sa se uite in urma, asta crede fata care a supravietuit dezastrului de pe Titanic.
August Abraham Johannes Abrahamsson. August avea 19 ani cand se afla pe Titanic. Calatorea cu tatal si mama si doua rude, la clasa a III-a. August a parasit camera sa foarte tarziu pentru ca nu concepea ca Titanicul sa aiba vreo problema. Nu a mai apucat o vesta de siguranta, s-a dus pe punte si a incercat sa vada daca mai erau barci de salvare. Desi avea 19 ani a fost in ultima barca lasata de pe Titanic. Fara o vesta de protectie ar fi murit in apele oceanului. Imediat dupa ce barca sa s-a desprins de nava au aparut exploziile, ruptura si scufundarea rapida. Toate aceste povesti cu final fericit ne dovedesc cat de norocosi pot fi oamenii si cum unii primesc o a doua sansa la o viata normala.

FacebookGoogle+Twitter