Porumb

Porumbul de pe camp se culege, se lasa la uscat si se foloseste la diverse preparate si mancaruri fara probleme. Tot porumbul e stocat in silozuri, acolo unde se poate contamina foarte usor, dar poate produce si avalanse in interiorul locului respectiv, omorand o multime de oameni.

In 2010 26 de oameni au murit din cauza porumbului care i-a acoperit cu totul. Si nu e neaparat sa fie porumb, si soia, graul pot omori la fel de usor. Un baiat de doar 14 ani si-a pierdut viata in 2010 dupa ce a fost acoperit total cu boabe de porumb.

Cei care se ocupa de depozitare sunt nevoiti sa mearga pe langa ziduri si sa se asigure ca totul e in ordine, asa ca accidente se pot intampla oricand. Baiatul a murit pentru ca un al muncitor a deschis doua gauri suplimentare pentru a curge porumbul mai rapid in spatiul de depozitare.

Cel care a sarit sa-l ajute a murit si el in cateva secunde sub malul imens de porumb. Al treilea muncitor a incercat sa dea o mana de ajutor si a fost gasit prins in porumb.

12 ore si 300 de oameni s-au chinuit sa il scoata din porumb. Respiratia este imposibila cand ai zeci de kilograme de porumb care apasa pe piept, asa ca situatia era si mai periculoasa.

Mai apare si sufocarea din cauza bucatelelor mici de la porumb, un fel de pleava care se raspandeste rapid odata ce o cantitate mare ajunge in spatiul de depozitare.

FacebookGoogle+Twitter