Ordinea perfecta in sifonier

Nu toata lumea este capabila sa mentina o ordine perfecta in sifonier. Cu toate acestea, cand hainele sunt aruncate la intamplare, nimeni nu poate sa le mai vada, iar timpul necesar pentru alegerea unei tinute este mult mai lung. Un alt inconvenient al sifonierului in care hainele sunt aruncate la intamplare, este lipsa de spatiu. De aceea, hainele ajung sa stea din ce in ce mai des pe bratele fotoliilor, pe scaune sau pe mese. Toate acestea aglomereaza apartamentul si impiedica desfasurarea unei vieti normale.

Cum sa facem sa reinstauram ordinea in sifonier? Curatenia trebuie sa inceapa prin a scoate totul din dulap. Fara cel mai mic regret, va trebui sa va debarasati de tot ce nu ati folosit o perioada lunga de timp. Exista o regula care ne invata ca e cazul sa spunem la revedere tuturor hainelor pe care nu le-am folosit de mai bine de un an. Pot face exceptie rochiile de seara in stare buna. Hainele si incaltamintea nepurtate nu trebuie stocate, pentru ca vor ocupa inutil prea mult spatiu.

Urmatoarea etapa este trierea garderobei in functie de sezon. Pastrati pe rafturi numai hainele pe care le folositi in sezonul in curs, iar restul asezati cu grija in saci de vidat haine si depozitati cat mai eficient. Daca nu aveti o debara in care sa puneti sacii vidati, puteti sa le gasiti un loc pe sifonier sau in lada de la pat sau chiar sub pat, daca acesta este mai inalt. Pentru accesoriile din sezonul rece – saluri, caciuli, manusi, fulare – puteti alege tot ca elemente smart de stocare pungi vid, si astfel, in loc sa aveti o sacosa cu accesorii, sa aveti doar doua pungi mici absolut ideale.

Lenjeria de corp si sosetele trebuie stocate in sertare daca aveti asa ceva, sau daca nu in cutii speciale pe care le gasiti in magazine.Pentru depozitarea incaltamintei, cel mai simplu este sa utilizati cutiile originale, pe care eventual sa scrieti sau sa lipiti o poza cu pantofii, ca sa fie mai simplu sa ii gasiti. Insa aceasta modalitate de stocare nu va rezolva problema spatiului.

Cravatele, curelele si bijuteriile este preferabil sa le pastrati pe interiorul usii sifonierului. Uneori exista un umeras special pe usa sa va puteti face chiar voi unul, astfel incat accesoriile sa fie mereu la vedere si sa faceti mereu alegerea ideala.

FacebookGoogle+Twitter