Ingrijirea pernelor din puf sau pene

Nu este un secret ca pernele nu dureaza o vesnicie, indiferent cat de calitative ar fi. Insa, cu ingrijirea potrivita, ele pot avea o durata de viata de peste zece ani.

Ce sa nu faceti ? Nu le impachetati, nu le inghesuiti si nu le aruncati, pentru ca nu veti face decat sa le reduceti durata de viata. Mai multa grija, mai multa protectie si depozitare adecvata atunci cand nu le folositi inseamna ani mai multi de viata pentru perne si pilote si ani mai multi de confort pentru voi.

Pernele din pene nu se spala in apa. Cel mai indicat este sa folositi o protectie pentru perna pe care o puteti spala fara probleme in apa, iar perna sa o trimiteti la o curatatorie speciala pentru puf si pene.

Pentru o perna din puf sau o pilota din puf spalarea este permisa, dar trebuie sa va asigurati ca sunt uscate in mod adecvat. Orice urma de umezeala care ramane in puf va face mucegai in mai putin de 24 de ore, iar perna va fi distrusa. In acest caz aveti la dispozitie sectiunile de pilote si perna oferta de pe site-urile de profil.

Nu va asezati pe perna cu parul ud. Umezeala distruge o perna in cateva zile, nu are nevoie de luni sau de ani. Asa ca faceti tot ce puteti pentru a impiedica asta.

Daca locuiti intr-un mediu umed, nu scoateti perne sau pilote din puf de gasca afara pentru a se aerisi. Nu veti reusi decat sa le distrugeti.

Folositi cremele pentru fata dimineata, si nu seara, astfel incat uleiurile din creme sa nu se inflirtreze in puf si sa il deterioreze.  Uleiurile pot distruge o perna in cateva zile, saptamani, dar in general dureaza cativa ani. Asa ca faceti orice se poate pentru a preveni uleiurile sa intre in contact cu puful din perna, pentru a-i prelungi astfel viata.

Folositi protectii pentru perne, astfel incat durata lor de viata sa creasca.

Spalati fata de perna cat mai des.

Daca simtiti ca perna are un miros diferit, inseamna ca o puteti arunca si aveti nevoie de o investitie noua.

FacebookGoogle+Twitter