Informatii interesante despre Bastilia

Bucati din Bastilia au devenit suveniruri. In Bastilia erau cam 16 prizonieri pe an, fiecare cu o sedere destul de scurta. Nu prea se justifica intretinerea sa si un buget prea mare, desi acolo lucrau medici, chimisti, preoti si exista si un director al inchisorii bine platit. Folosirea Bastiliei ca fortareata militara era redusa din cauza suburbiei aparute in jurul sau.

Guvernatorul a decis sa distruga Bastilia pana sa vina revolutionarii sa o faca praf. Dupa revolutie simbolistica Bastiliei s-a schimbat si autoritatile au avut grija de ea. Ea a devenit o amintire a vremurilor de demult. Unul dintre cei care se ocupase cu distrugerea Bastiliei la inceput a vazut o oportunitate in cerinta tot mai mare a oamenilor de pe strazi de a avea o bucata din Bastilia la ei acasa. Bucati din Bastilia au fost folosite si la constructia Pont de la Concorde, molozul de la Bastilia a fost inglobat impreuna cu substante speciale intr-o copie fidela a inchisorii si a fost vandut ca suvenir in zeci de copii.

Unele au fost vandute, altele au fost date ca promotionale cu numele companiei. Multe dintre aceste modele pot fi vazute in muzee, in Muzeul Carnavalet din Paris, impreuna cu cheile din otel de la Bastilia.

FacebookGoogle+Twitter