Francezii vor autostrazi cu panouri solare in cel mult 5 ani

panouri-fotovoltaiceEste din ce in ce mai clar ca viitorul este al masinilor electrice, care se vor conduce singure si al autostrazilor care inmagazineaza energie solara, numai buna pentru agricultura din zona rurala si oferirea de curent pentru asezarile din jur. Primul pas spre acest proiect maret a fost facut de curand de Franta, care a inceput productia de panouri fotovoltaice solare, panouri ce urmeaza sa fie folosite doar pentru o noua infrastructura, cu sosele electrice si mai bine de 1000 km gata de folosit cand se va termina proiectul ambitios.

Ca sa intelegeti cam care va fi impactul ganditi-va ca in Romania nu sunt nici macar 700 km sosea normala, d-apai sa ne gandim la panouri fotovoltaice si alte minunatii ca sosea electrica. La proiectul francez s-a lucrat cinci ani, insa autoritatile spera ca implementarea sa fie un adevarat succes, mai ales ca Franta a inceput de mult sa cocheteze cu energia verde. Testul suprem va fi pavarea primului kilometru cu panouri solare, aflat foarte aproape de fabrica ce va produce panourile solare speciale. Se estimeaza ca pana la finele lui 2017 se vor produce peste 5.000 mp de module solare, cu destinatii diverse, de la iluminat stradal, la incarcare electrica pentru masini si cladiri, aeroporturi. Cand se vor monta, panourile vor fi fixate cu o solutie siliconica, pentru rulare pe timp indelungat fara probleme, rezistenta mai mare la variatiile climatice. In urmatorii 5 ani Franta vrea neaparat 1000 km autostrazi cu panouri solare, soselele vor avea structura anti-alunecare, care vor reduce sansele de producere de accidente grave.

Panourile solare vor face parte din structura soselei, vor fi mai flexibile, soseaua se va extinde si se va contracta fara probleme. Partea si mai frumoasa este ca tehnologia poate fi turnata si peste soseaua care exista deja. Daca vor ajunge francezii sa duca pana la capat proiectul, acesta va fi cel mai futuristic proiect pentru autostrazi facut in ultimele decenii.

FacebookGoogle+Twitter