Dieta Dukan

dieta-dukanDieta Dukan a fost inventat in anii 2000 de catre un doctor francez nutritionist pe nume Pierre Dukan. Se bazeaza pe dieta omului primitiv, care isi facea rost de mancare doar prin vanatoare si adunarea ei de prin imprejurimi. Cei care urmeaza dieta Dukan pot manca doar anumite mancaruri, numarul lor reducandu-se la 100. 28 dintre acestea sunt din plante, 72 sunt de origine animala. Regimul draconic duce la slabirea rapida, 5 kilograme pe saptamana, dar trebuie asociata cu exercitii fizice si consumul mare de apa, o idee foarte buna.

Dieta Dukan are patru etape. Prima faza este cea de atac, cand nu sunt permise decat oua, carne de vita, peste, dar in cantitati limitate. In aceasta perioada trebuie sa mancati si 1.5 linguri de tarate de ovaz, sa beti multa apa, cam sase pahare si sa incercati sa faceti si exercitii fizice dimineata. Dupa 10 zile vine faza a doua, care dureaza mai bine de trei sau patru luni. Spanacul este introdus in dieta si legume care seamana cu acesta din punctul de vedere al caloriilor si compozitiei. Se mai adauga si o jumatate de lingurita de tarate de ovaz. A treia faza, de consolidare, introduce in dieta alte cateva mancaruri, o bucatica de fructa si putina branza.

Se pot consuma legume cu amidon si ceva mancare mai usoara, fara grasimi. In ultima faza puteti manca orice doriti oricand, mai putin o singura data pe saptamana, cand trebuie sa urmati regulile din prima faza. Doza de tarate de ovaz va creste la trei lingurite, la care se va adauga o plimbare buna de cel putin 20 de minute pe zi.

FacebookGoogle+Twitter