Cum poti avea incredere in avocatul tau?

Poate ca cei care nu au avut niciodata un proces sau nu au apelat la un avocat pentru a le reprezenta interesele, ar putea sa nu inteleaga de ce este atat de important sa ai incredere in avocatul tau. Eu m-am convins de acest lucru atunci cand acum cativa ani am apelat la un avocat specializat in drept penal, deoarece eram implicat intr-o poveste mai putin placuta, dar in care era foarte dificil sa demonstrez nevinovatia mea, chiar daca eram sigur suta la suta de ea.

Procesul nu a fost unul foarte grav, dar pedeapsa care era ceruta urma sa reprezinte un efort financiar pe care nu mi-l puteam permite nici eu, nici familia mea. De aceea, la recomandarea unchiului meu, am apelat la un avocat in drept penal, care avea un renume in orasul nostru si care reusise pana la acea varsta sa adune o serie de procese importante castigate.

Mi-am dat seama cat de importanta era increderea in avocatul specializat in drept penal, atunci cand a inceput sa-mi ceara detalii despre viata mea, pe care nu le-as fi spus in mod normal. Mi-am dat seama la un moment dat ca avocatul meu a reusit sa-mi castige pe deplin increderea. Consider ca acest lucru este unul foarte important. Atunci cand un avocat reuseste sa-l convinga pe clientul sau nu doar de profesionalismul cu care isi exercita sarcinile si competentele profesionale, dar si cu faptul ca poate avea clientul deplina incredere in discretia si onestitatea avocatului, aceasta mi se pare o trasatura la fel de importanta precum competentele juridice.

Aveam incredere in avocatul meu, iar el avea incredere in competentele sale, astfel am reusit sa iesim cu castig in urma procesului si cu o prietenie care s-a legat pe viata.

FacebookGoogle+Twitter