Cu un drob de pui facut bine la cuptor ai ce mananca in orice moment al zilei si ai cu ce servi invitatii oricand e vreo ocazie speciala

Chiar daca nu e nicio sarbatoare si nu ai vreun eveniment deosebit acasa o mancare buna din pui de casa va fi un motiv de sarbatoare in sine pentru toti membrii familiei. Usor de facut si de servit indiferent de momentul din zi carnea de pui are un gust inconfundabil, este moale, slaba, nu are grasime, are proteine suficiente pentru energia necesara pentru o zi intreaga. Pentru a profita la maximum de acest tip de carne ar fi bine sa va ganditi la o reteta foarte simpla, de pilda un drob de pui. Puiul de casa cu o carnita frageda de la

La Provincia, firma care poate livra rapid pui crescuti naturali in ferme proprii, va va permite sa obtineti cel mai bun drob facut vreodata, in cele mai bune conditii. Un drob de pui cu pui de casa de la La Provincia va fi gatit dintr-un kilogram de ficat de pui de casa, pipote si inimi, tot un kilogram, cinci oua fierte, trei oua crude, doua legaturi ceapa verde si doua cepe mari tocate. Punem si o legatura de patrunjel, doi catei de usturoi, doua linguri de ulei, sare, piper, ienibahar si avem tot ce ne trebuie pentru a incepe sa pregatim deliciosul drob.

Toate organele se curata, se spala, se lasa la scurs, se toaca legumele, se taie si patrunjelul mic, usturoiul se curata rapid. Ouale se fierb sase minute, se decojesc, doar cele cinci. Se fierb si organele, se pune sare doar la pipote si inimi, se spumeaza, apoi se scurg cand sunt fierte 10 minute. La final toate organele sunt maruntite cu masina de tocat. Ceapa se caleste, fara rumenire, se pot adauga si niste ciuperci optional acum, se pun organele, ceapa calita si cruda uleiul din tigaie si patrunjelul intr-un bol cat mai incapator, se condimenteaza si se pun cele trei oua crude.

Cand s-a omogenizat totul se preincalzeste cuptorul la foc mediu, se pune drobul in tava, tapetata cu hartie de copt, se pun ouale in compozitie si apoi alt strat de compozitie. Dupa 45 de minute de copt in cuptor se scoate. Se taie si se serveste racit, se poate pastra si in frigider pentru a fi servit si in alt moment al zilei.

FacebookGoogle+Twitter