Chinezii s-au saturat de vile si apartamente de lux. Construiesc bordeie miscatoare

Nu mai e nevoie sa va spunem ca poporul chinez e in stare sa construiasca orice, rapid, cu bani putini, copiaza orice, gaseste orice fel de inginerie sa produca ceva la care nici nu te astepti. Chinezii gandesc mult, actioneaza rapid, stiu sa puna lucrurile la cale mai bine ca oricine. Chinezariile asa cum le numim noi, sunt poate mai bune decat un produs mai scump cumparat din occident, au calitati bune.

La capitolul locuinte, chinezii au celebrele lor temple, stiu sa faca cam orice din caramida, lemn, ce vrei, chiar si Marele Zid chinezesc poate fi reconstruit oricand in mai putin de cateva luni. Totusi, exista si chinezi care nu se gandesc asa de sus si se multumesc cu ceva mai lumesc, cu un bordei, de exemplu. Un fermier a reusit sa uimeasca pe toata lumea cand a construit o casa cu sapte etaje doar din pietre, lemn si pamant. Castelul lui care seamana bine cu unul din desene animate e destul de rezistent, se poate locui in el. Cine va mai locui cu fermierul care ar avea schizofrenie? Fratii lui decedati care s-ar intoarce sa-i tina companie pana la moarte. Casa aduce cu un bordei in forma de turn, a fost construit in zece ani doar cu pietre adunate de pe unde s-a putut, pamant si lemne peste lemne. Parterul cladirii ciudate a fost facut in cinci ani, iar inca trei ani i-au luat omului sa mai faca etajele. Dupa al doilea etaj s-a imbolnavit, dar a continuat dupa ceva vreme si cu restul etajelor. Ca sa faca si acoperisul a mai stat doi ani insa timpul pierdut a meritat pentru ca toata lumea il stie acum drept fermierul cu bordei unic in lume. Teracota si blocurile de piatra au stat la baza constructiei sale deosebite, cararea lor fiind facuta cu roaba, cu ce altceva. Fermierul nostru a avut de furca si cu autoritatile, care ar fi vrut sa-l convinga sa darame ce a facut in atatia ani, dar nu au avut curaj sa o faca de teama ca vor starni revolta celorlati locuitori care-l admira pe batran.

La fiecare trei luni omul se reapuca de construit si refacut structura casei sale cu banii primiti de la guvern cu titlul de subventie. Daca va continua sa ridice si sa dezvolte gospodaria ar fi un exemplu foarte bun de ce se poate realiza cu putina imaginatie si cu bani foarte putini, cu cateva materiale de baza pe care le gasesti peste tot. Case de acest fel ar putea fi folosite si de cei saraci care se plang ca nu au cu sa isi faca o locuinta in care sa se apere de intemperii.

FacebookGoogle+Twitter