Chinezii au facut-o si pe asta: cascada din zgarie-nori

Nu este nicio noutate ca poporul chinez e din ce in ce mai bun la capitolul productie si toate industriile ajung incet, dar sigur sa depinda de ce lucreaza si ce inventeaza chinezii. Recent insa chinezii au mai facut un pas in drumul spre suprematia totala in materie de arhitectura. Au reusit sa integreze o cascada intreaga in fatada unui zgarie-nori.

In Guiyang se afla cladirea care te lasa cu gura cascata, se doreste a fi o atractie turistica din cartierul central, insa nu a multumit pe toata lumea. Unii s-au plans ca e prea multa apa pierduta si prea mult curent consumat aiurea. Firma care a facut aceasta minune arhitecturala i-a potolit pe toti si le-a slous ca toate resursele sunt protejate. Exista un sistem de evacure-depozitare a apei din subteran, patru etaje si instalatii de pompare si purificare. 100 de euro sunt necesari pentru o singura ora de pompare. Deci cascada nu merge mereu, doar la ocazii speciale, evenimente. Cascada are 108 metri, toata apa cade din perete in rezervor. Cu patru pompe si amortizoare de zgomot cascada e o adevarata minune si seamana foarte bine cu o cascada naturala, dar are un volum mai mic de apa. Ce asteapta cei care au bagat bani in proiect? Sa vina cat mai multa lume si sa fie incantata de ce vede in fata ochilor. In prezent doar acolo vezi asa ceva, cascade de interior mai sunt prin diverse mall-uri, dar pe perete exterior la vedere, nu. Astfel de cascade sunt bune pana la un punct, daca se intampla un accident si toata apa ajunge pe strazi sau te trezesti cu tone de apa in cap din nimic, ca in ocean, s-ar putea sa te mai gandesti daca mai treci pe acolo.

Sunt masuri de siguranta, dar nu se stie niciodata cum nu merg lucrurile si cascada se revarsa peste cei care o privesc. E un risc asumat si ramane de vazut ce se va intampla si la cutremure, ce va face apa, care va curge, chiar si in anumite momente, si nu tot timpul.

FacebookGoogle+Twitter