CELE MAI BUNE TIPURI DE SALCIE PENTRU GRADINA

In special cei care locuiesc la casa, au luat aceasta decizie pentru ca doreati o gradina si o curte proprie. Cu siguranta, nu putem contesta faptul ca la curte spatiul este mai intins decat la apartament, insa gradina are un beneficiu aparte, si va da posibilitatea sa amenajati totul dupa bunul plac.
Pentru cei indragostiti de natura gradina sau livada este ceva necesar, este locul in care pot sa planteze cativa pomi fructiferi, legumele preferate sau chiar cativa copaci decorativi. Din categoria copacilor de decor fac parte si salcile decorative, care se potrivesc atat de bine cu spatiul din gradina. Sfaturile noastre va ajuta sa va infrumusetati gradina cu cele mai potrivite tipuri de salcie. Iar pentru a cunoaste cat mai bine planta respectiva, trebuie sa tineti cont de caracteristicile generale ale salciei si sa alegeti cele mai bune tipuri de salcie care se potrivesc cu gradina dumneavoastra. De asemenea, luati in calcul si cateva sfaturi in ceea ce priveste plantarea si ingrijirea acestora, pentru o imagine suprinzatoare.
Caracteristici generale
Salcia de gradina face parte din familia de arbursti cu frunze cazatoare si crengi elastice. Este o planta care creste inalta si destul de repede, ceea ce creaza un avantaj in plus pentru ca ne ofera o umbra placuta, atat de benefica in special in zilele toride de vara. De asemenea, frunzele salciei sunt alungite, au o nuanta argintie si au forma de sabie.
Daca nu stiati pana acum, salcia din gradina este primul arbore care o sa inverzeasca, primavara devreme. Frunzele salciei se vor inverzi pe masura ce se maturizeaza si se ingalbenesc toamna. Florile salciei arata ca niste muguri pufosi, sub forma de matisori. Pe langa aspectul estetic placut salcia de gradina are si multiple beneficii. Cel mai important beneficiu este acela ca salcia ajuta la secarea apei din beci si, implicit la prevenirea infiltratiilor. Stim ca este surprinzator dar adevarat, deoarece salcia este o planta avida dupa apa.
Care sunt cele trei tipuri de salcie?
*Salcia plangatoare
– este o specie inalta, pana la 15 m, cu frunze inguste, verzi-cenusii pe fata interioara. Este o planta iubitoare de umiditate, ce se planteaza deseori pe malul lacurilor sau in peluze;
*Salcia japoneza
– are o talie inalta la 13 m, cu frunze de culoare alburie, pe fata inferioara;
*Salcia capreasca
– are o talie de aproximativ 8 metri si uneori creste mare ca un arbust. Este o planta rezistenta la ger si are rol decorativ impresionant.

FacebookGoogle+Twitter