Bitcoin. Cum cumparam, ce metode de cumparare exista?

Tot ce e nou e si mai greu de inteles la inceput, mai ales daca e si abstract. Ganditi-va, de exemplu, la Bitcoin. E o moneda virtuala a Internetului, nu prea ai cum sa o vezi pentru ca nu exista in realitate, daca faci cumparaturi cu ea te bazezi pe ce ai in Wallet si cam atat. E greu pana intelegi tot mecanismul din spatele sau, sistemul, nodurile, ce e aia tranzactie, cum poti sa platesti cu Bitcoin. Asa ca nici nu mai vorbim de cumparat, vandut. In spatele unor filosofii si al unor concepte destul de complicate, care mai si suna bizar, se afla niste pasi foarte simpli. Sa luam exemplul cumpararii de Bitcoin.

Cum cumpar Bitcoin, te intrebi. E simplu. Faci cont pe site-ul care asigura platforma pentru tranzactii, ai si Wallet-ul facut, asociezi cardul, finalizezi completarea datelor personale esti gata de cumparat… Bitcoin. Si vine si urmatoarea intrebare, ce modalitati exista pentru cumpararea de Bitcoin? Sunt cinci la numar. In persoana, de la ATM-uri dedicate, de pe site-uri online, cu ajutorul „descentralized exchanges” si prin acceptarea de Bitcoin pe post de plata. Cea mai sigura modalitate ramane cea in persoana, adica te “intalnesti” cu cineva in persoana si cumperi Bitcoin, nu mai ai intermediari-mai poti cumpara si direct online, fara o platforma de intermediere. Ca sa cumpar Bitcoin am nevoie de un Wallet unde sa intre monedele virtuale.

Alta modalitate la fel de sigura prin care poti cumpara Bitcoin e cea de la ATM-uri, aici atentie si la comisioane, toata treaba functioneaza exact ca la un ATM normal. Descentralized exchanges se refera la acele tranzactii care se desfasoara pe site-uri, platforme care nu au propriul cont bancar, e o metoda mai populara, dar implica multe riscuri pe care trebuie sa le cantariti bine. Insa cea mai sigura metoda de a avea Bitcoin e sa acceptati moneda virtuala pentru bunuri si servicii proprii, oferite cuiva. Indiferent de metoda de cumparare aleasa atentie mare la cei cu care faceti tranzactii si la ceea ce cumparati, de unde cumparati.

Bitcoin e volatil din toate punctele de vedere, daca nu stii cum sa-l folosesti. O greseala facuta inseamna bani pierduti si vulnerabilitate, asa ca atentie la orice tranzactie facuta.

FacebookGoogle+Twitter