Bijuterii din argint cu diamant?

bijuterii-argintProcese geologice complexe au creat in adancul pamantului, la peste 150 Km, unde presiunea si temperatura sunt foarte mari, minuninile numite diamante naturale.
Din punct de vedere chimic, diamantul este una din formele de existență ale carbonului pur.
Diamantul este o piatra pretioasa, care cristalizează în sistemul cubic. In funcție de gradul de puritate a cristalului poate atinge duritatea maximă, egala cu 10, pe scara Mohs.

Primele diamante au fost descoperite cu circa 800 de ani î.e.n. Cel mai vechi inscris despre diamante dateaza din perioada 320-296 î .e.n. si este o insemnare budista care reprezinta o forma de ,,impozitare” pentru pietrele pretioase. In perioada respectiva, diamantele erau folosite ca talismane.

La începutul anilor 1900 a fost standardizat ca unitate de măsură internațională pentru diamante, caratul, echivalând cu 1/5 dintr-un gram. Romania a adopatat această unitate de măsură in anul 1911.
Exista mai multe criterii de stabilire a valorii unui diamant. Printre ele se numara: densitatea, duritatea, dispersia și refracția luminii, conductivitatea termică, strălucirea, puritatea.
Diamantul are unghiul de refracție ridicat, de aceea strălucește intens. Aceasta proprietate a facut ca utilizarea principală a diamantelor naturale sa fie ca pietre pretioase. Diamantul șlefuit cu fațete multe se numește briliant.
Producția diamantelor naturale pe glob a atins cantitatea de 20 de tone anual.
La această cantitate se adaugă diamantele sintetice care se fabrică din grafit pur supus la presiuni de peste 100.000 de bari. Prima sinteză de reproducere a diamantului a avut loc in jurul anului 1953.
Bijuteriile din aur si bijuteriile din argint au fost impodobite intotdeuna cu diamante si briliante.
Valoarea si farmecul lor s-a multiplicat, prin aceste combinatii ornamentale.

Diamantul pur este incolor. Actual sunt puse la punct procedee tehnice cu ajutorul laserului prin care se îndepărtează impuritățile din cristal. Prin iradieri, s-a reușit ca diamantele cu o valoare inferioară să fie transformate în cristale cu o culoare stabilă verde sau albastră.
Piatra naturala care imita cel mai bine diamantul este Zirconiul iar piatra sintetica care imita cel mai bine diamantul este Zirconia.
Bijuteriile din argint beneficiaza din plin de binefacerile tehnicii. Gama de bijuterii din argint Zamora Collection este un astfel de exemplu.
Pentru atribuirea calitatii maxime, unghiurile fațetelor zirconiilor sunt realizate prin programare asistată de calculator, devenind optime pentru o strălucire maximă.

www.ZamoraCollection.ro prezinta bijuterii din argint de cea mai buna calitate, accesorizate cu pietre naturale sau de laborator, de exceptie, la cel mai corect raport pret- calitate.

FacebookGoogle+Twitter