Beneficiile unui acoperis verde pentru imobil

acoperis-verdePoate ca la noi in tara conceptul de acoperis verde este considerat unul nou si tocmai de aceea este privit cu neincredere, dar in alte tari din Europa, acest tip de acoperis a devenit ceva obisnuit si chiar necesar pentru multe constructii, optandu-se pentru ideea ca macar o mica parte din spatiul verde care a existat in locul imobilului inainte de constructia acestuia, ar trebui sa fie restabilit, cel putin pe acoperis, astfel, din ce in ce mai multe tari se identifica cu conceptul de acoperis verde si-l implementeaza cu succes.

Ce presupune, de fapt, un acoperis verde? Poate fi vorba despre o terasa verde, un teren de golf, o gradina, orice presupune existenta stratului de iarba sau/si flori. Pe langa aspectele ce tin de partea estetica a existentei un acoperis verde pentru un imobil, mai sunt cateva aspecte tehnice care sunt foarte importante. In primul rand, acest acoperis verde formeaza unul dintre straturile hidroizolatorii ale imobilului, astfel, apa care se acumuleaza din precipitatii va fi absorbita de acest invelis si nu va patrunde in pereti sau in acoperis, astfel este garantata o durata mai lunga de viata a constructiei. Acest aspect este unul foarte important, deoarece problema hidroizolatiilor calitative este una care afecteaza din ce in ce mai multe imobile si preocupa mai mult domeniul constructiilor.

Pe langa asta, un acoperis verde contribuie la mentinerea unei temperaturi optime in cadrul imobilului. Acest lucru este demonstrat, pe langa faptul ca mai serveste si ca izolator fonetic. Deci, avantajele enumerate sunt mai mult decat suficiente pentru a opta pentru un acoperis verde, eco si nu pentru unul traditional. Desigur, instalarea unui acoperis de acest fel presupune actiuni si eforturi specifice, precum si o ingrijire constanta a vegetatie. Totusi, cine nu si-ar dori o gradina pe acoperisul imobilului?

FacebookGoogle+Twitter