Angelinei Jolie i-au fost recunoscute oficial eforturile in lupta impotriva violentei sexuale

angelina-jolieAgresiunea sexuala este una dintre cele mai socante si mai des intalnite forme de agresiune umana din acest moment. Tinta agresiunii sexuale este femeia, indiferent de varsta, rasa, convingeri. Traumele pe care le indura reprezentantele sexului frumos sunt cu atat mai terifiante cu cat agresiunile sunt repetate fara ca vreo autoritate sa ia masuri.

In 2012, Angelina Jolie, poate cea mai cunoscuta actrita de la Hollywood si cea mai apriga luptatoare pentru drepturile femeii in societatea moderna, a infiintat Initiativa pentru Prevenirea Violentei Sexuale, in parteneriat cu fostul ministru de externe al Angliei. Desi se stia din vara ca va lua acest titlu, de abia la jumatatea lunii octombrie 2014 Angelina a fost primita de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, care i-a inmanat in cadrul unui eveniment solemn un titlu onorific pentru implicarea ei activa impotriva agresiunilor sexuale din zonele de razboi. Intrucat nu este cetatean britanic, Jolie a primit doar titlul onorific si pentru serviciile aduse Angliei, ceremonia restransa desfasurandu-se chiar la palatul Buckingham, mai exact in sala 1844, numita asa in cinstea anului in care tarul Nicolae I al Rusiei a venit in Anglia.

Titlul „Dame Grand Cross of the Most Distinguished Order of St Michael and St. George” a fost primit cu entuziasm de Angelina Jolie, care declarase anterior ca vrea sa se implice si mai mult in sprijinirea celor afectate de violenta sexuala si sa impiedice pe cat posibil propagarea acestui flagel. Alaturi de Angelina, alte 1148 de persoane importante pentru promovarea si cresterea societatii engleze vor fi recompensate pana la finele anului. In iunie, Jolie a condus un summit dedicat violului ca arma de razboi si violentei sexuale. In prezent, 21 de state au fost identificate pe lista neagra a zonelor in care violul e arma de razboi cea mai josnica cu putinta.

FacebookGoogle+Twitter